ცილები:
1. უცხუმო თევზი;
2. ფრინველის ხორცი (კანის და ქონის გარეშე);
3. კვერცხი;
4. თინუსი (უცხიმო);
5. უცხუმო რძის პროდუქტები.
ნახშირწყლები
1. ბოსტნეული (უპირატესობა მიანიჭეთ მწვანე ფერის ბოსტნეულს);
ვამზადებთ მხოლოდ ორთქლზე ან მივირთმევთ უმად.
2. ლობიო,
3. ხილი;
4. კარტოფილი ”მუნდირში” ან გამომცხვარი;
5. ჭვავის პური;
6. ყავისფერი ბრინჯი.
გამოსარიცხია - სპეციები, კარაქი, მაიონეზე, არაჟანი. შეამცირეთ მარილის მოხმარების რაოდენობა.