ალერგიული პროდუქტები
ის, რომ შოკოლადი და ფორთოხალი ალერგიას იწვევს, ცოტა არ იყოს, მცდარი მოსაზრებაა. კვებითი ალერგენების ჯგუფი ინდივიდუალურია. ერთნი შოკოლადს აბრალებენ გამონაყარს, მეორენი – ფორთოხალს, მესამენი – ატამს და ასე შემდეგ. ყველაზე მეტად ალერგიულ პროდუქტებად მოიაზრება:
კვერცხი, რძე, კიბორჩხალა, თევზი, შებოლილი ძეხვი, ხორცი, მარინადები, მდოგვი, ძმარი, მაიონეზი, ქათამი, ბარდა, ლოიო, ანანასი, შოკოლადი, ყავა, კაკაო, თაფლი, მარწყვი, ჟოლო, ატამი, გარგარი, ბროწეული. გირჩევთ, ალერგიული პროდუქტები მცირე რაოდენობით მიირთვათ. თითოეული ადამიანი ნებისმიერ ალერგიულ პროდუქტზე სხვადასხვაგვარად რეაგირებს. დააკვირდით, რომელი პროდუქტი გიქმნით დისკომფორტს და შეეცადეთ, მაქსიმალურად შეზღუდოთ მისი მოხმარება.