ადამიანის გაახალგაზრდავების პროცესში წითელ ღვინოს და C ვიტამინს სოიამ აჯობა. სოუსი, რომელიც სოიის ფერმენტაციის შედეგად მიიღება, ისეთ ნივთიერებებს შეიცავს, რომლებიც ათჯერ მეტად აქტიურად აფერხებენ უჯრედებში ჟანგვის პროცესებს, ვიდრე ღვინო და ვიტამინი.
როგორც ცნობილია, წითელი ღვინო, ხილი და ბოსტნეული შეიცავს ელემენტებს, რომლებიც წინააღმდეგობას უწევენ ეგრეთ წოდებულ თავისუფალ რადიკალებს, ანუ არასტაბილურ ატომებს, რომლებიც ადამიანის უჯრედებსა და ქსოვილებსანადგურებს. სწორედ ამ რადიკალებს უკავშირებენ დაბერების პროცესს და სხვადასხვა მძიმე დაავადებების წარმოქმნას. სოია, ასევე, აუმჯობესებს სისხლის მიმოქცევას, თუმცა დიდი რაოდენობით მისი მიღება მასში მარილის დიდი შემცველობის გამო არ არის რეკომენდებული. როგორც ნებისმიერი საკვები, ასევე სოიაც ზომიერად მიირთვით.
მასალა მოგვაწოდა
ყოველკვირეული საზოგადო-პოლიტიკური ჟურნალი
”თბილისელები”-ს რედაქციამ