ხაჭო (ცხიმ გამოცლილი), წითელი ბულგარული წიწაკა, ორაგული, შვრიის ფაფა, გოგრის თესლი, კაკაო, რძე (ცხიმ გამოცლილი), კაკაო, ნუში, მწვანე ჩაი...
ხაჭო (ცხიმ გამოცლილი)
ამაგრებს გულს, ხელს უწყობს სისხლძარღვების გაფართოებას . არის კალციუმის, მაგნიუმისა და კალიუმის წყარო.
წითელი ბულგარული წიწაკა
შეიცავს C ვიტამინის რეკორდულ რაოდენობას. ჰიპერტონიკებმა ის შეძლებისდაგვარად ხშირად უნდა მიირთვან. დღეში 2 ცალი, ანაზღაურებს ორგანიზმის მოთხოვნილებას C ვიტამინში.
ორაგული
ომეგა 3 ცხიმოვანი მჟავების წყარო. ხელს უწყობს მაღალი წნევის დაწევას. კარგია თუ შეძლებთ მის მირთმევას კვირაში 3 ჯერ (100 -150 გრ ).
შვრიის ფაფა
უნდა იყოს ჰიპერტონიკების დილის რაციონში . გამოკვლევების საფუძველზე დადგინდა, რომ მისი საშუალებით ორგანიზმი ღებულებს სელენს, რომელშიც არის უამრავი ბოჭკოვანა .
გოგრის თესლი
ანაზღაურებს ცინკის დეფიციტს ორგანიზმში და ხელს უწყობს ინფარქტის არიდებას. საკმარისია დღის განმავლობაში 20 გრამის მირთმევა.
კაკაო
აუმჯობესებს სისხლძარღვების მდგომარეობას . მაგრამ საკმაოდ კალორიული სასმელია. კვირის განმავლობაში საკმარისია 1- 2 ჭიქა.
რძე (ცხიმ გამოცლილი)
შეიცავს კალციუმს, მაგნიუმს, კალიუმს და აუმჯობესებს ჰიპერტონიკის მდგომარეობას .
მწარე შოკოლად
ამკვრივებს გულის კუნთს, შეიცავს ანტიოქსიდანტებს და შეუძლია წნევის დაწევა. დიდი რაოდენობით მისი მიღება არ არის რეკომენდირებული.
ნუში
შეიცავს მონოცხიმებს და ამცირებს ქოლესტერინის რაოდენობას. მასში არის კალიუმი, მაგნიუმი, ვიტამინი E - ყველაფერი ის რაც საჭიროა წნევის დასაწევად.
მწვანე ჩაი
რეგულარული მიღების პირობებში ხსნის ქოლესტერინის საცობებს. მასში არის დიდი რაოდენობითანტიოქსედანტები , რომლებიც ეწინააღმდეგებიან ორგანიზმის დაბერებას.